Op bezoek bij Voedselbos in Graauw

Op bezoek bij het voedselbos. Zondag 16 september 2018.

Het was een prachtige dag voor een excursie. Het leek meer zomer dan herfst. In het voedselbos gaf Emiel van de Vijver uitleg over hoe een voedselbos eigenlijk werkt. Je zet verschillende soorten planten op aarden ruggen. Hierop de stevige mulchlaag. De planten helpen elkaar bij het groeien. Er worden vooral vaste planten gekweekt.
Daarna gingen we naar een kastanjeboom op het erf kijken. Deze boom was al ten dode opgeschreven, maar werd dankzij de hulp van Daniel Hamelinck weer helemaal opgepept. Onder de kastanjeboom lag een waterstroom die de groei van de boom negatief beïnvloedde. Door het plaatsen van een schotel kwam de boom er weer bovenop.
We liepen terug naar de mooi ingerichte schuur waar Daniel uitleg gaf over zijn manier van werken.  Eerst observeert en voelt hij de aarde. dan stelt hij vast waar de wateraders, vortex  en magnetische storingen zitten. Vooral waterplaten kunnen de ondergrond destabiliseren. Met behulp van schotels zorgt hij ervoor dat de energie gecorrigeerd wordt. Emiel werkt hier ook mee. Daarnaast gebruikt hij op het land ook speciale kippenmest van b.d-kippen en sproeit met met biologische preparaten. Op foto’s was duidelijk zichtbaar dat de planten die op deze manier gekweekt waren sterker en groter werden.
Het was een zeer leerzame middag in een prettig gezelschap.