Over Velt

Je wilt tuinieren zonder gif, ontspannen in een natuurrijke tuin en genieten van lekkere, gezonde en milieuvriendelijke gerechten. Kortom, je kiest voor een ecologisch leven.

Waarom Velt?

Velt is dé vereniging voor iedereen die milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin of keuken. Bij Velt leer je niet alleen hoe je op een ecologische manier lekkere groenten kweekt, je ontdekt er ook alles over prachtige ecotuinen, over dier- en milieuvriendelijk kippen houden en over heerlijke gerechten vol vers geoogste seizoengroenten.

Tal van publicaties en lessen én ons leuke ledentijdschrift “Seizoenen” maken je wegwijs om bewust en ecologisch te leven.

En dankzij jouw steun help je ons om, samen met 16.000 andere gezinnen en 150 lokale groepen in Vlaanderen en Nederland, werk te maken van een milieuvriendelijke wereld zonder pesticiden.

Missie van Velt

Velt is een ongebonden, pluralistische vereniging van personen die zich actief inzetten voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling. Om dat doel te bereiken komt Velt op voor biodiversiteit en voor een energie- en grondstoffenzuinig productie- en consumptiegedrag door individuen, bedrijven en overheden. Velt-leden dragen daaraan bij door in hun eigen omgeving betekenis te geven aan ecologisch leven en tuinieren, en door samen te werken in publieke activiteiten.

Voordelen voor jou als lid

  • Je krijgt een leuk welkomstpakket opgestuurd
  • Ons tijdschrift Seizoenen valt zes keer per jaar in je brievenbus
  • Je kunt onze boeken bestellen tegen een flink verlaagde prijs (de boekenstand is op bijna alle activiteiten aanwezig, je kan ook contact opnemen met de boekenverantwoordelijke)
  • Je krijgt een grote korting op je bestelling tijdens de Velt-zadenactie in het najaar
  • Op vertoon van je lidkaart krijg je korting in ruim 150 bio- en ecowinkels in Nederland en België
  • Bij je lokale afdeling staan er vaak gezellige activiteiten op het programma
  • Je ontvangt tweewekelijks onze nieuwsbrief: vol praktische tuin- en keukentips

Sluit je aan bij Velt

Voor slechts 30 euro word je samen met je hele gezin een jaar lang lid van Velt en bouw je mee aan een ecologische en milieuvriendelijkere wereld. Bovendien geniet je een jaar lang van alle ledenvoordelen!

Word nu lid van Velt Nederland.

Velt Zeeuws-Vlaanderen

In 2013  is de afdeling in Zeeuws-Vlaanderen opgericht. Bij de opening merkten we al meteen dat er een grote behoefte onder de mensen bestaat om samen te praten, leren, uitzoeken, beleven en genieten van hoe je gezond kunt leven in overeenstemming met de natuur en daarbij die natuur zo min mogelijk schade toe te brengen.

Wij willen iedereen de gelegenheid geven om bij elkaar te komen, ideeën uit te wisselen, naar bijeenkomsten en lezingen te gaan, samen op stap naar tuinbeurzen, plantenruildagen, oogstfeesten organiseren en genieten in de natuur.