Desembrood en vegetarische burgers maken

Een zonnige zaterdag, een fijne locatie bij Ans en een 12 tal enthousiaste deelnemers vormden de ingrediënten voor een zeer geslaagde ‘Brood en Burgermaak’ middag.

Onder het genot van een kop koffie of thee met lekkere ‘home made’ koekjes van Ans stelde iedereen zich kort aan elkaar voor.

Er werden duo’s gevormd en vervolgens iedereen ging vlijtig aan de slag met de zeer duidelijk uitgewerkte menu’s van de vegetarische hamburgers.

Een breed pallet aan verschillende soorten vegetarische hamburgers zorgden voor een grote bedrijvigheid in de keuken van Ans.

Zwarte bonenburger, rode quinoaburger met feta , cashewnotenburgers,  burgers van cannellinebonen en kruidige kasha cheeseburgers waren enkele klinkende namen die op het repertoire stonden.

Anderhalf uur later hadden alles duo’s zich met veel ijver van hun taak gekweten en keken ze tevreden terug op de mooie ronde bakrijpe burgers.

Tijd voor een pauze met opnieuw koffie en thee maar deze keer verraste Ans ons met een superlekkere focaccia van olijven en zongedroogde tomaat. Ook werden er bij wijze van het betere voorproefwerk al een aantal burgers gebakken zodat ook hier al van geproefd worden.

En dat viel allemaal zeer goed in de smaak.

Tijd voor deel twee van de namiddag, hét desembrood.

Voor alle deelnemers stond er een zogenaamde desemstarter klaar die gebruikt werd voor het desembrood. De overschot kreeg elke deelnemer mee naar huis (en hiermee kan eenvoudig steeds opnieuw de desemstarter voor nieuwe broden gemaakt worden).

Een slim en supereenvoudig recept van verschillende bloemsoorten, water een beetje olie (en natuurlijk de desemstarter) zorgden voor een brood-in-wording.

’S Avonds nog twee keer ‘omvouwen’ en ’s ochtends een dik half uur in de oven zorgde voor een zalig zondagochtend ontbijt met natuurlijk kraakvers desembrood!

Iedereen keerde tevreden naar huis.