Activiteiten 2017

Nieuwjaarsborrel

Door weer en wind (het sneeuwde flink die dag) kwamen 6 deelnemers op 13 januari naar de Kameleon in Terneuzen voor de Nieuwjaarsborrel en bio-babbel. Er kwamen leuke ideeën ter tafel wat leidde tot de oprichting van de werkgroep Vruchtgebruik.

Jaarvergadering

Op 4 februari waren 18 deelnemers aanwezig op de jaarvergadering, na de zadenverdeling volgde een lezing van Wino Evertz over schaduwplanten.

Excursie Far Field

Met 17 deelnemers waren wij 1 april op bezoek bij Far Field in Nevele (bij Gent) voor een rondleiding over hun permacultuur project. Een boeiende rondleiding met veel nuttige informatie.

Plantentuin Meise

Onze voorzitster Susan was op 22 april gids in de Plantentuin Meise. Er was teveel te zien, hieronder een greep uit de fotoreeks van Paul.

 

Plantjesmarkt

De jaarlijkse Plantjesmarkt bij Bert & Paulien was op 6 mei en werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Zoals altijd weer een druk bezochte markt, met zo’n 50 bezoekers.

Velt Eco-tuindagen

Dit jaar stelde Bea Logtenberg in IJzendijke haar tuin open tijdens de Eco-tuindagen op 3 en 4 juni. Het bezoekersaantal viel wel tegen, maar het was een leuke dag.

Tuinen van Groede

In 2016 startten Yuma, Veronique, Lien en Peter met de gemeenschapstuin (CSA) in Groede. Op een zonnige 26e augustus bezochten 16 deelnemers de Tuinen van Groede voor een rondleiding.

 

Workshop fermenteren

De workshop fermenteren op 23 september in de Kameleon in Terneuzen was geslaagd. An Dietvorst vertelde ons welke technieken er zijn voor het inmaken van de oogst.

Oogstmarkt

De inmiddels jaarlijks terugkerende oogstmarkt tot dit jaar op 14 oktober minder bezoekers, maar we hebben weer genoten van de heerlijke maaltijd bij Ans & Jan in Nieuw Namen.