Activiteiten 2016

Jaarvegadering

De jaarvergadering op 13 februari in Biervliet werd (met 23 leden) goed bezocht. Aansluitend op de vergadering volgde de zadenverdeling en een bio-babbel met Ivan Martens

Bodem en bemesting

Op 9 maart was er een voordracht van Wino Evertz over bodem en bemesting in Biervliet.

Moestuincursus

Ondanks de matige opkomst mocht de moestuincursus van Wino Evertz succesvol worden genoemd. Doordat er maar 4 deelnemers waren konden zij dieper op de theorie ingaan en was er heel veel ruimte om van het lesmateriaal af te wijken.

Vegetarisch koken

Op 8 april was de lezing vegetarisch koken door Sofie Mogensen.

Tragel plantenmarkt

Door het slechte weer werden er op 24 april weinig boeken verkocht op de Plantenmarkt van de Tragel.

Plantjesmarkt

Een ook dit jaar weer de plantjesmarkt bij Bert & Paulien in Koewacht. Op 14 mei werden weer volop plantjes geruild en verkocht.

Duurzaam Voedsel Groede

Op 18 september stonden wij met een kraam op de markt “Duurzaam Voedsel” in Groede. Verkoop van boeken en veel informatie gegeven over Velt.

Cursus Humisme

Marc Siepman gaf op 1 oktober de cursus Humisme bij Kunstcentrum kRAAn in Hulst. Een leerzame dag over de bodem en het bodemleven.

Oogstdag

Veel deelnemers op 15 oktober aan de Oogstdag met Proeverij bij Ans en Jan te Nieuw-Namen. Verkopen en ruilen van de oogst, de middag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.

In de bonen

In het kader van “Het jaar van de peulvrucht” organiseerde Jacqueline op 19 november de workshop In de bonen bij in Groede. Ze nam ons mee in de wereld van de bonen en had een paar verrassende recepten die wij in groepjes zelf hebben bereid.