Activiteiten 2013

Feestelijke opening afdeling Zeeuws-Vlaanderen

Op zaterdag 15 juni 2013 is de eerste bijeenkomst ter ere van de oprichting van Velt Zeeuws-Vlaanderen.

In Zeeuws-Vlaanderen bestond tot voor kort nog geen afdeling van Velt, maar nu wel! Lieve Christiaensen, Jos en Lucile Kroes, Loes Maas en Rinus Rentmeester staken de koppen bij elkaar en hebben de afdeling opgezet.

Op de feestelijke opening zijn natuurlijk ook niet-leden welkom.

Het wordt een gezellig samenzijn in de tuin van Rinus Rentmeester aan de Hulsterweg 75 in Kloosterzande, inloop vanaf 14:00 uur, het programma start om 14:30 uur.

De bestuursleden worden aan u voorgesteld, er is een diapresentatie en er zijn informatieve boeken en tijdschriften van Velt verkrijgbaar.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en geven u de nodige informatie, bierbrouwerij Java ondersteunt ons initiatief en levert ons de nodige verfrissingen.

Er waren ruim 100 belangstellenden, dat was boven alle verwachtingen. Het werd een gezellige, ontspannen en leerzame middag. De mensen werden in 3 groepen verdeeld, zo kon men genieten van een rondleiding in de tuin van Rinus, men werd gevraagd om een enquête in te vullen en Wil de Vooght (Velt Nederland) gaf informatie over Velt.

Alles samen een fantastische feestelijke opening, de sluitingstijd werd ruimschoots overtroffen.

Veltreis 2013, Rotterdam

Op zaterdag 14 september bezochten we Rotterdam voor de jaarlijkse Veltreis. Drie projecten op loopafstand van elkaar werden bezocht:

  • “Uit je eigen stad”, de eerste commerciële stadsboerderij van Nederland
  • Projecten van samentuinieren en verwildering van dijken in de wijk Spangen
  • De centrale Voedselbank, met een grote permamoestuin

Ledendag natuurvereniging de Steltkluut

Velt stond op zaterdag 28 september met een boekenkraam op de ledendag van de Steltkluut bij de Waterleidingsbossen in Sint Jansteen.

Een gezellige middag met belangstellend publiek, er waren ook andere natuurclubs aanwezig.

Basiscursus Ecologisch Moestuinieren

Op zaterdag 12 oktober startte de 4-delige Basiscursus Ecologisch Moestuinieren, met lesgeefster Marijke Vandierendonck.

Jaarafsluiting

Zaterdag 14 december was de eerste jaarafsluiting. Er kwam een fijne groep mensen op af om terug te kijken naar het afgelopen jaar en te luisteren naar de plannen voor volgend jaar, onder andere: ledenvergadering, plantjesmarkt en kruidencursus.

Er volgde een uitleg hoe je zaden/pootgoed bij Velt kunt bestellen.

De pauze liep wat uit, iedereen zat te genieten van de zelfgemaakte lekkernijen. Na de pauze volgde de moestuinbabbel: welke problemen kwam je het afgelopen jaar in de moestuin tegen, welke nieuwe groenten en recepten heb je ontdekt?

Een inspirerende en contactrijke middag.