Kalender

jun
2
zo
Velt Ecotuindagen
jun 2 hele dag

Het eerste weekend van juni staat bij Velt elk jaar in het teken van de Ecotuindagen. Dan stellen veel Velt-leden hun tuinen open voor het grote publiek. Zowel absolute beginners als doorwinterde tuiniers doen ideeën op voor hun eigen tuin.

Dit jaar hebben wij in Zeeuws-Vlaanderen twee deelnemende tuinen net buiten Groede, die op fietsafstand van elkaar liggen:

  • bij Piet Korstanje en Heleen van Elsacker (Barendijk 5, camping Viervaart), een bijzondere tuin waar bij de aanleg heel goed is nagedacht over ecologisch beheer, planten voor insecten, aanplant van een helofytenfilter, enzovoort. Heleen is al jaren actief als natuurlijk imker, naast de top bar hive (TBH) hebben ze ook een bijzondere hangkorf in de tuin. Piet was biologisch dynamisch fruitteler en kan je hier alles over vertellen. Achter het woonhuis ligt een grote moestuin.
  • de Tuinen van Groede, aan de Scherpbierseweg 3, is een gemeenschapstuin (CSA) waar de deelnemers voor een vast bedrag per jaar zelf mogen oogsten. De oppervlakte van 1,1 hectare wordt zoveel mogelijk zonder machines bewerkt, natuurlijk zijn kunstmest en bestrijdingsmiddelen (ook biologische) uit den boze. Yuma & Vero en Peter & Lien vertellen je graag alles over de bijzondere groenten.

Kom genieten van de tuinen, we bieden je graag een kop thee aan. Ook zal op één van deze tuinen een boekenstand aanwezig zijn.